5 dec. 2012

Livet rullar på..

Ja, det gör det. Oavsett om man tycker att det borde stanna upp så man har lite mer tid på sig att tänka efter så gör det inte det. Tiden fortsätter gå, varesig man vill eller inte. Och det är viktigt att ta vara på den. Det fick jag lära mig för längesen.

Tiden
Tänk dig att det finns en bank som varje morgon sätter in 86 400 kronor på ditt konto. Det är inget fel. Insättningarna är helt lagliga och korrekt gjorda. Men banken överför inte pengarna till nästa dag. Varenda natt blir alla pengar som du inte använt den dagen borttagna från ditt konto. Vad skulle du göra i ett sånt tillfälle?

Självklart skulle du använt alla de pengarna den dagen de sattes in på ditt konto, dag efter dag. Och det roliga är att alla vi har et sånt konto! Men det är inte pengar som sätts in på ditt konto, utan det är TID!

Varje dag får du 86 400 sekunder att använda till precis vad du vill.
Varje natt försvinner den tid du inte använt.

Ingenting blir överfört till nästa dag och du kan aldrig använda något i förskott. Varenda dag startas ett nytt konto för dig. Varenda natt försvinner den tid du inte förbrukat. Om du inte använder den tid du får varje morgon är det endast ditt fel.

Det finns ingen väg tillbaka. Du kan inte övertrassera kontot imorgon! Du måste leva i nuet och förbruka dagens insättning. Investera tiden smart så att du får så mycket av det som möjligt. För tiden går! Gör det bästa av dagen idag!

För att förstå värdet av ett År, fråga studenten som missade examen.
För att förstå värdet av en Månad, fråga en mor som fött sitt barn för tidigt.
För att förstå värdet av en Vecka, fråga redaktören på en veckotidning.
För att förstå värdet av en Timme, fråga de nyförälskade som väntat på att träffas.
För att förstå värdet av en Minut, fråga han som kom försent till tåget.
För att förstå värdet av en Sekund, fråga han som precis lyckats undkomma en bilolycka.
För att förstå värdet av en Millisekund, fråga han som kom tvåa i OS.

Värdesätt vartenda ögonblick och värdesätt det ännu mer när du delar tiden med en person som betyder mycket för dig, så mycket att du just delar din tid med denna person. Och tänk på att tiden inte väntar på någon.

Gårdagen är historia.
Morgondagen är ett mysterium.
Dagen idag är en gåva.
Det är därför det kallas nuet.

Så därför ska man göra det bästa av dagen, tänk om det inte kommer en morgondag. Tänk på allt du missar och allt du ville ha gjort men inte haft ork eller tid till. Därför ska man ta vara på både sig själv och varandra. För vi vet aldrig när vår tid tar slut. När banken slutar att sätta in pengar på ditt konto.

Lev i nuet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar